Arabia Mumintallrik "Vilopaus"

299 kr

Denna produkt finns inte i lager just nu. Klicka på knappen nedan så skickar vi ett meddelande när produkten finns att beställa.

ARABIA MUMINTALLRIK "VILOPAUS"
Säsongstallrik för sommaren 2020.
Säljs i begränsad upplaga under tiden 14 april - 31 augusti 2020.

Muminfamiljen vilar i trädgården en varm sommardag. Mumintrollet och Snorkfröken kryper ihop under samma filt och Muminpappan slumrar i hängmattan. Muminmamman älskar att sova ute och är nöjd när hon fått hela familjen med på idén. Ingen oroar sig för morgondagen. Mumintrollens sommaräventyr påminner oss om hur vi kan tillbringa en bekymmerslös sommardag utomhus. 

Färg: Grön/multi
Material: Vitroporslin
Storlek: Ø: 19 cm
Skötsel: Tål frys och kyl. Ugnssäker. Tål mikrovågsugn. Tål maskindisk.

Denna tallrik fanns i produktion hos Arabia sommaren 2020 och tillverkas inte längre, men vi har fortfarande några muggar kvar till försäljning. År 2020 hade det gått 75 år sedan Tove Jansson skrev den första Muminboken. Jubileumsåret till ära deltog sommarservisen i kampanjen #VÅRTHAV, vars syfte var att samla in en miljon euro för att skydda Östersjön. För varje såld tallrik gick en euro till kampanjen.

Historien om Mumintrollen skapades av Tove Jansson och hennes illustrationer pryder nu Arabias färgglada Muminporslin som utformats av Tove Slotte. Tallrikar och muggar har blivit stora favoriter bland både barn och vuxna. De passar lika bra till en kopp kaffe eller te som till varm choklad. Blir utmärkta presenter och är roliga att samla på!