Novellix En stund med guldkant - Mammas duktiga flicka

125 kr

Denna produkt finns inte i lager just nu. Klicka på knappen nedan så skickar vi ett meddelande när produkten finns att beställa.

NOVELLIX EN STUND MED GULDKANT

Njut av Karin Boyes finstämda novell Mammas duktiga flicka tillsammans med en kopp Persikodröm från halländska Nabo – ett svart te med smak av solvarm persika, kokos och björnbär.

Boye mejslar här fram en hjärtevärmande berättelse och en påminnelse till oss alla att det finns andra vägar att gå än att bita ihop.

Mammas duktiga flicka
Fyraåriga Monica är inte som de andra barnen på sjukhuset: hon gråter inte, hon klagar inte. Nej, hon biter tappert ihop och får beröm av alla för att hon är så duktig. Från alla utom syster Margit. Hon ser att barnets kropp ständigt är spänd som en fjäder och att bristen på matlust inte hänger ihop med benet. Syster Margit beslutar sig för att låta flickan vara allt annat än duktig och öppnar upp en fördämning av återhållna känslor.

Persikodröm
I Karin Boyes Mammas duktiga flicka får vi följa lilla Monica, som tillbringar en tid på sjukhus. I berättelsen finns även den sympatiska sjuksystern Margit, som ägnar sig extra åt flickan. Margits värme känns mjuk och behaglig, precis som en kopp te med smak av söt persika. Det är just vad du ska få i koppen till läsningen, njut av såväl novell som te!

Format: Häftad
Språk: Svenska
Storlek: 159x113x20 mm
Utgiven: 2022

Novellix publicerar noveller i ett grafiskt tilltalande och lättillgängligt format, anpassat för den som vill ha mer läsning i sitt liv men inte riktigt hittar tiden till det. Samtliga böcker har originalomslag av svenska samtida formgivare och illustratörer. Stora läsupplevelser i ett litet format. Förpackade i fin presentask.