Novellix En stund med guldkant - Näktergalen och Rosen

125 kr

Denna produkt finns inte i lager just nu. Klicka på knappen nedan så skickar vi ett meddelande när produkten finns att beställa.

NOVELLIX EN STUND MED GULDKANT

Njut av Oscar Wildes älskade novell Näktergalen och rosen tillsammans med en kopp Italiensk sockerkaka från halländska Nabo – ett svart te med smak av apelsin, kanel och vanilj.

"Musikanterna kommer att spela på sina stråkinstrument och min älskade skall dansa till tonerna av harpa och violiner", sade den unge studenten. "Hon kommer att dansa så lätt att hennes fötter knappast rör vid golvet och kavaljererna i sina vackra kläder kommer att flockas kring henne. Men med mig kommer hon inte dansa, för jag kan inte ge henne en röd ros." Han kastade sig mot marken, begravde huvudet i sina händer och grät.

I den vemodiga berättelsen Näktergalen och rosen vänder sig Oscar Wilde mot samhällets och människans ytlighet. Novellen anses vara ett svar på H.C. Andersens saga Näktergalen. 

Italiensk sockerkaka
Oscar Wilde reste gärna till Italien och bodde där några år runt sekelskiftet. Kanske njöt han av den italienska kakan Panettone - har du smakat den? Det är i alla fall just den resliga kakan som har fått stå modell för smaksättningen på detta ekologiska svarta te. En god mix av apelsin, citron, kanel och vanilj.


Format: Häftad
Språk: Svenska
Storlek: 159x113x20 mm
Utgiven: 2022

Novellix publicerar noveller i ett grafiskt tilltalande och lättillgängligt format, anpassat för den som vill ha mer läsning i sitt liv men inte riktigt hittar tiden till det. Samtliga böcker har originalomslag av svenska samtida formgivare och illustratörer. Stora läsupplevelser i ett litet format. Förpackade i fin presentask.