Klippan Yllefabrik ullfilt premium Rings pink

1 099 kr

Denna produkt finns inte i lager just nu. Klicka på knappen nedan så skickar vi ett meddelande när produkten finns att beställa.

KLIPPAN YLLEFABRIK PREMIUM ULLFILT RINGS PINK
Design: Birgitta Bengtsson Björk

Rings premium ullfilt från Klippan Yllefabrik tillverkad i borstad ull med grafiskt vävt mönster med ringar. Rings är en jubilemsfilt som återupptagits i produktion för att fira Klippan Yllefabrik 140 år. 

Ullfilten är tillverkad av ett tunnare garn som spinns på en mix av merinoull och lammull. Egenskaperna från merinoullen gör att filten blir mycket mjuk och härligt skön att svepa in sig i. Fin och användbar inredningsdetalj som är lika snygg att lägga på soffan som på sängen. Finns i flera olika färger. Filten har mönster i offwhite och omvänt mönster på avigsidan. Liten etikett i brunt skinn med Klippan-logotyp fastsydd i ena hörnet framtill.

Färg: Pink - rosa
Material: 60% merinoull, 40% lammull
Storlek: 130x180 cm

TVÄTTRÅD
Maskintvätt 30 °C, endast ullprogram.
Om din tvättmaskin inte har ullprogram rekommenderas kemtvätt.
Tvättas separat.
Torktumla ej.
Stryk på medeltemperatur.
Använd ej blekmedel.

Ull är i sig själv ett smutsavvisande material. Ullen innehåller naturliga fetter vilket gör att eventuell smuts lägger sig på ytan. Ull mår bra av att vädras ute, gärna när det är fuktigt väder. Då behöver man inte tvätta så ofta.

SKÖTSELRÅD
Ull är ett material som har en tendens att noppa sig efter hand. Ju finare ull desto känsligare är den. Noppor uppstår av nötning, så undvik därför att t ex sitta på ullfilten dagligen. För att hålla filten mjuk och luftig kan man rugga/borsta den med ullkam eller en liten stålkam.