I lager
Antal: 3

Arabia Muminmugg Vänskap

299 kr

ARABIA MUMINMUGG VÄNSKAP
Muminmuggen Vänskap från Arabia med vackert och färgrikt motiv. Motivet har fångat ögonblicket när två ensamma figurer, Knyttet och Skruttet, möts på en blomsteräng i månskenet. Det är en berättelse om det blyga Knyttet som inte vågar tala med någon. Han vandrar omkring och tittar på när andra har roligt, tills han en dag hittar en flaskpost i havet. Brevet är skrivet av en annan ensam och blyg själ, Skruttet. Knyttet tar mod till sig för att söka upp Skruttet.  

Färg: Multi
Material: Vitroporslin
Volym: 30 cl
Storlek: H 8,1 cm, Ø: 8,3 cm
Skötsel: Tål frys och kyl. Ugnssäker. Tål mikrovågsugn. Tål maskindisk.

Muminmuggen Vänskap utgavs i juni 2018 och fanns ursprungligen endast till försäljning i Finland och på Mumins officiella hemsida. Muggen Vänskap finns nu till allmän försäljning. Muggen är nr 86 av Arabias Muminmuggar. Illustrationerna är hämtade från Tove Janssons bok Vem ska trösta knyttet? från 1960.

Muminmuggen Vänskap kompletterar porslinsserien med samma namn som består av kanna, skål, fat och burk. Historien om Mumintrollen skapades av Tove Jansson och hennes illustrationer pryder nu Arabias färgglada Muminmuggar som utformats av Tove Slotte. Muggarna har blivit stora favoriter bland både barn och vuxna. De passar lika bra till en kopp kaffe eller te som till varm choklad. Blir utmärkta presenter och är roliga att samla på!