I lager
Antal: 1

Arabia Muminmugg "Åka kana"

299 kr

ARABIA MUMINMUGG "ÅKA KANA"
Säsongsmugg för vintern 2023.
Säljs i begränsad upplaga under en kort period fr.o.m. 6 oktober 2023 fram till årets slut eller tills att kollektionen sålt slut.

Den märkliga figuren, herr Brisk, från friluftsföreningen älskar vintersport över allt annat och anländer till Mumindalen en vinter. Illustrationen på fångar ögonblicket när de älskade karaktärerna snabbt åker nedför backen, var och en med sin egen unika stil. På framsidan ses Mumintrollet på skidor medan Muminpappan glider nedför backen på magen. På sidan följer den mörkpälsade lilla karaktären Sofus, som liknar Sniff och som ofta dyker upp som en hjälpsam sidokaraktär, det spännande loppet.

Den snötäckta backen fortsätter på andra sidan muggen, där herr Brisk och valrossen Edward tävlar i en intensiv slädtävling. Edward debuterar för första gången på Muminservisen, och han är en sällsynt syn i Muminvärlden, endast förekommande i muminserien "Den farliga resan".

Färg: Blå/vit/rosa
Material: Vitroporslin
Volym: 30 cl
Storlek: H 8,1 cm, Ø: 8,3 cm
Skötsel: Tål frys och kyl. Ugnssäker. Tål mikrovågsugn. Tål maskindisk.

Historien om Mumintrollen skapades av Tove Jansson och hennes illustrationer pryder nu Arabias färgglada Muminmuggar som utformats av Tove Slotte.
Muggarna har blivit stora favoriter bland både barn och vuxna. De passar lika bra till en kopp kaffe eller te som till varm choklad. Blir utmärkta presenter och är roliga att samla på!