I lager
Antal: 3

Stig Lindberg Prunus rektangulär bricka

239 kr

STIG LINDBERG PRUNUS REKTANGULÄR BRICKA  
Snygg och användbar bricka i trälaminat med Stig Lindbergs vackra mönster Prunus. Motivet är blå plommon på vit botten. Brickan är praktisk att bära sitt fika på men även snygg  som inredningsdetalj. Passar perfekt i din inredning och går lätt att kombinera med annat. Detta mönster finns i fler utföranden, t.ex grytunderlägg och kökshanddukar.

• Färg: vit/blå
• Storlek: 32x15 cm
• Trälaminat
• Torkas av med fuktig trasa eller handdiskas

Prunus känns igen som en mjukt formad frukt i vackra färger. Den legendariska formgivaren Stig Lindberg hämtade inspiration till sin numera klassiska design Prunus från just detta plommonsläkte. Prunus är latinska namnet för plommon och det är just vad som finns i motivet.

Från början är Prunus en av Stig Lindbergs dekorer för Gustavsbergs porslin. Mönstret kom till 1962 och servisen producerades fram till 1974, mönstret har blivit en svensk klassiker nästan lika känd som dalahästen. Prunusserien var i början lite dyrare än Stig Lindbergs andra mönster och serier. Den enkla anledningen till det var att mönstret innehåller fler färger än de övriga och att den därför var dyrare att producera. Det här gjorde att just Prunus ansågs en liten smula finare och mer förnäm.

Sedan 2009 finns en nyproduktion av porslinet och numer trycks mönstret på andra kökstillbehör.