I lager
Antal: 2

Stig Lindberg Prunus kökshandduk

169 kr

STIG LINDBERG PRUNUS KÖKSHANDDUK
Kökshandduk med Stig Lindbergs ikoniska mönster Prunus, med blå plommon på vit botten. Praktisk och bra som diskhandduk med även snygg  som inredningsdetalj. Prunus passar perfekt i din inredning och går lätt att kombinera med annat. Matcha med andra kökstillbehör i samma serie!

• Färg: vVit/blå
• Bredd: 50 cm
• Längd: 70 cm
• Material: 50% linne, 50% bomull

TVÄTTRÅD: Maskintvätt 40 °C. Tvättas med liknande färger. Torktumlas ej. Stryks som bomull.

Prunus känns igen som en mjukt formad frukt i vackra färger. Den legendariska formgivaren Stig Lindberg hämtade inspiration till sin numera klassiska design Prunus från just detta plommonsläkte. Prunus är latinska namnet för plommon och det är just vad som finns i motivet.

Från början är Prunus en av Stig Lindbergs dekorer för Gustavsbergs porslin. Mönstret kom till 1962 och servisen producerades fram till 1974, mönstret har blivit en svensk klassiker nästan lika känd som dalahästen. Prunusserien var i början lite dyrare än Stig Lindbergs andra mönster och serier. Den enkla anledningen till det var att mönstret innehåller fler färger än de övriga och att den därför var dyrare att producera. Det här gjorde att just Prunus ansågs en liten smula finare och mer förnäm.

Sedan 2009 finns en nyproduktion av porslinet och numer trycks mönstret på andra kökstillbehör.