Iittala Nappula kruka beige 230x155 mm

719 kr

Denna produkt finns inte i lager just nu. Klicka på knappen nedan så skickar vi ett meddelande när produkten finns att beställa.

IITTALA NAPPULA KRUKA BEIGE 230X155 MM
Designer: Matti Klenell

Nappula blomkruka från Iittala har flödande och runda former och leker med den moderna nordiska designklassikerns välkända silhuett. Krukan är perfekt för växter och blommor i alla miljöer. Den beiga färgen framhäver den minimalistiska designen och krukan blir fin både ensam och i grupp. Perfekt som present till den designintresserade. Finns även i en större storlek. 

Färg: Beige
Höjd: 230 mm
Bredd: 155 mm
Material: Keramik
Skötselråd: Handdisk

Matti Klenell , född 1972, är en svensk formgivare som är välkänd för sitt utforskande av den nordiska designfilsofin och begreppen form och funktion. Likt hantverkare under början av industrialismen, sträver han efter att behålla så mycket som möjligt av sitt konstnärliga uttryck trots de eventuella begränsningar som kan uppstå i produktionsprocessen. Klenells mål är att föra sina kreationer till liv genom att ge dem karaktär och personlighet. Hans globala kundkrets innefattar företag som BRIO, Moooi och Muuto. Klenells mångfacetterad syn på formgivning tillåter honom att arbeta inom många plattformar inklusive enmansutställningar av hans konstglas.  Han har fått flera utmärkelser för sitt arbete och har bland annat erhållit Red Dot Design Award för dricksglaset Lempi som han skapat för Iittala.