I lager
Antal: 6

Stig Lindberg Prunus kaffeburk

269 kr

STIG LINDBERG PRUNUS KAFFEBURK  
Kaffeburk i plåt med det ikoniska mönstret Prunus. Det klassiska mönstret Prunus av Stig Lindberg har blå plommon på vit botten och har blivit många retrofantasters favorit. Förvara ditt favoritkaffe i denna burk eller ha den bara som vacker prydnad i köket. Passar även bra för förvaring av pasta, ris, gryn eller annat smått och gott. Matcha gärna plåtburken med andra produkter från Prunus-serien!

• Färg: Vit/blå
• Bredd: 11 cm
• Djup: 9 cm
• Höjd: 16 cm
• Material: Burk i plåt, lock av bambu, silikonring till locket
• Torkas av med fuktig trasa eller handdiskas

Prunus känns igen som en mjukt formad frukt i vackra färger. Den legendariska formgivaren Stig Lindberg hämtade inspiration till sin numera klassiska design Prunus från just detta plommonsläkte. Prunus är latinska namnet för plommon och det är just vad som finns i motivet.

Från början är Prunus en av Stig Lindbergs dekorer för Gustavsbergs porslin. Mönstret kom till 1962 och servisen producerades fram till 1974, mönstret har blivit en svensk klassiker nästan lika känd som dalahästen. Prunusserien var i början lite dyrare än Stig Lindbergs andra mönster och serier. Den enkla anledningen till det var att mönstret innehåller fler färger än de övriga och att den därför var dyrare att producera. Det här gjorde att just Prunus ansågs en liten smula finare och mer förnäm.

Sedan 2009 finns nyproduktion av porslinet och mönstret trycks även på andra kökstillbehör.