I lager
Antal: 1

Klong Gloria mässing stor

1 550 kr

GLORIA LJUSHÅLLARE MÄSSING STOR
Design: Broberg & Ridderstråle

GLORIA är en ljushållare och på samma gång en skulptur. En skör cirkel i mässing markerar centrum för ett stearinljus. När den är tänd verkar ljuset som ett inringat nav av energi och när den är släckt tar cirkeln över som en markör i rummet. GLORIA tillverkas i massiv mässing och i två storlekar. Med Flora glasinsats förvandlas ljusstaken till en vacker vas. Flora säljs separat och fungerar till GLORIA i båda storlekarna.

Material: Mässing
Höjd: 44 cm
Bredd: 41 cm
Djup: 7,5 cm

SKÖTSELRÅD
Gloria är tillverkad i massiv mässing och skall putsas regelbundet med putsmedel för mässing. Ljusstaken har en skyddande filt på undersidan av foten. Blir denna filt fuktigt kan den avge färg på ytan där den står - se därför till att den är torr. Mässing skall inte diskas i vatten.

Oavsett uppdrag har Mats Broberg & Johan Ridderstråle för avsikt att skapa ett känslomässigt band till det som skapas. Inspirationen kommer från det vardagliga livet och kännetecknas allt som oftast av en humoristisk twist. Mats & Johan leker med idén av vad som anses normalt och vardagligt. Allt handlar dock inte om att ha roligt– de är båda disciplinerade när det krävs. Vad gäller deras arbetsrelation säger de följande: ”Det fungerar perfekt. Om en av oss har en bisarr idé (oftast Mats) är det upp till den andre (oftast Johan) att konkretisera idén”.