I lager
Antal: 2

Rörstrand Höganäs krus 1 l

499 kr

RÖRSTRAND HÖGANÄS KRUS 1 LITER
Designer: Front

En litet krus med charm. Förvara ris, té eller vad du vill i detta fina krus. Det medkommer ett lock i trä och gummiring för lufttäthet. 

Volym: 1 liter
Storlek: 15 cm hög, 14 cm i diameter
Material: Stengods
Skötsel: Stengodset kan diskas i diskmaskin, men vill du behålla porslinet i gott skick länge bör du använda skölj- eller spolglansmedel. Det minskar friktionen och du undviker fula repor på dina tallrikar när du staplar dem på varandra. Skölj alltid av ditt porslin så fort som möjligt efter en måltid. Matrester som lämnas på porslinet kan missfärga känslig dekor. Speciellt känsligt är porslin för maträtter med starka syror som äpple och citron. Locket torkas av med fuktig trasa!


Höganäs Keramik är en del av den svenska kaffestunden. Eller fikarasten som den kallas när arbetet avstannar för en stunds umgänge kollegor emellan. Höganäs-muggen är en klassiker i svensk fikahistoria och är signalen för när det är dags för en paus. Höganäs Keramik kom till 1909, då man i skånska Kullabygden började tillverka bruksföremål som tål och bevarar värme. Höganäs är själva essensen av ett vackert formgivet stengods.

När formgivarna Sofia Lagerkvist, Anna Lindgren och Charlotte von der Lancken 2010 fick i uppdrag att ge Höganäs Keramik nya former, hade de under namnet Front slagit igenom på världens designmässor. Med sin nyskapande, lekfulla och alltid starkt designbaserade formgivning vågade de bryta med den annars så strama skandinaviska designen. De uppdaterade muggarna har inspirerats av uppväxten, där det klassiska Höganäs-kruset haft stor påverkan. Designgruppen Front finns representerade på museer som MoMa i New York, Victoria & Albert Museum i London och Centre Pompidou i Paris.